Kaarten en posters van 100% landbouwafval

Ecologische kaarten en posters

Yes wat is onze zoektocht naar mooi papier beloond! Toen wij in mei 2020 begonnen met onze gepersonaliseerde portretten wisten we één ding zeker: we willen onze producten produceren met een zo'n laag mogelijke milieu-impact. In ons (persoonlijke)dagelijks leven zijn wij steeds meer bezig met bewuste, duurzame keuzes en dat wilden we zeker ook met onze producten.

Gedrukt op 100% landbouwafval

In onze zoektocht naar bijzonder papier kwamen we uiteindelijk terecht bij het papier van Paperwise. Wat een mooi bedrijf! Van de website alleen al werden we enthousiast en na een paar keer telefonisch contact al helemaal. Een mooi bedrijf met een nog mooiere missie. Een missie die wij delen. Namelijk: Wise With Waste. Er is zoveel afval en daar moet iets aan gebeuren. Hoe mooi is het om van een deel van dat vele afval iets moois te maken, zoals papier gemaakt van 100% landbouwafval.

Duurzaam papier

Hoe wordt dit papier gemaakt? Bij de verwerking van gewassen, denk aan: rijst, tarwe, gerst, koren mais, hennep en suikerriet blijft 80% van de plant (stengels en bladeren) over en onbenut. Wereldwijd komen er jaarlijks miljarden tonnen landbouwafval beschikbaar. Dit wordt grotendeels verbrand, wat betekent: grondstoffen verspilt, onnodige co2 die vrijkomt en milieuvervuiling (Paperwise).

Waarom landbouwafval verbranden als er ook milieuvriendelijk papier en karton van topkwaliteit van gemaakt kan worden? De milieu impact van het papier van Paperwise is 47% lager dan FSC-papier van bomen en 29% lager dan recycled papier (Paperwise).

Van afval weer iets moois maken

Het verkleinen van de ecologische voetafdruk, waarde geven aan afvalstoffen en verspilling voorkomen. Het is iets waar we graag mee bezig zijn en waarin we bewuste keuzes willen maken. Het idee dat we met onze (gepersonaliseerde) kaarten en posters van afval weer iets moois maken vinden we fijn. 

Bovendien, eerlijk is eerlijk, zorgt dit papier ervoor dat de ontwerpen in het echt nóg zoveel mooier zijn dan we digitaal durfden te dromen. De meest gehoorde reactie van onze klanten is dan ook "Het is in het echt nóg mooier!".